logo

Motorstyring

MOTORSTYRING

 

Motorstyring betyder, som ordet antyder, styring/indstilling af motorens tænding og benzinindsprøjtning.

                             Helt tilbage til motorens start, var indstillingen af for eksempel tændingstidspunkt, noget man foretog med et stangtræk system, hvor man drejede strømfordeleren, i forhold til motorens omdrejninger og belastning, dengang gav den en helt anden mening, når der blev sagt at han/hun er god til at føre automobil :-)

                             I dag ca. 100 år senere, sidder der adskillige følere og sensorer på, og i motoren, for at registrere hvilke forhold motoren arbejder under, for eksempel lufttemperatur, kølevandstemperatur, lufttryk, belastning og meget andet.

                             Alle disse oplysninger fra div. Følere bliver bearbejdet i motorstyreboksen (bilens On-board computer) og derefter bliver tænding og benzintilførsel indstillet fantastisk præcis, for selvfølgelig at bruge mindst brændstof, og forurene mindst muligt.

                             For at finde eventuelle fejl, enten i styreboksen, eller i en føler/sensor eller i ledningsnettet der kobler det hele sammen, er man i dag nødt til, at have computer baseret udstyr, og samtidig have adgang til de forskellige bilers diagrammer, ligesom mekanikeren skal være fuld opdateret mht. uddannelse  og opfølgende  kursus.

                             Disse ting er vi selvfølgelig opmærksomme på hos Automester Christian Grundahl i Esbjerg, og vi er til stadighed gennem et uddannelsesforløb, som altid er opdateret gennem Automester kæden.

 

Med venlig hilsen

Automester            

Christian Grundahl